Qui som

Alba Bonmatí Sánchez. Psicòloga col. 30412 i Psicopedagoga col. 1410

foto niuda

  • Graduada en Psicologia, Llicenciada en Psicopedagogia i Diplomada en Educació Social.
  • Neuropsicopedagoga diplomada en Diagnòstic i Intervenció Neuropsicopedagògica en trastorns Emocionals i d’Aprenentatge.
  • Formada en Psicologia clínica infantojuvenil, en Intervenció amb joc en psicoteràpia, en Estimulació Cognitiva i Sensorial, en Coaching i en Intel·ligència Emocional.

Àmbit de recerca i expertesa:

  • Membre del GRAC (Grup de Recerca  en Altes Capacitats i Diversitat), del Col·legi de Pedagogs i Psicopedagogs de Catalunya.
  • Membre del Grup de Recerca de Pedagogia i Salut, del Col·legi de Pedagogs i Psicopedagogs de Catalunya.
  • Coordinadora de la Comissió d’Infància de l’ACPAS (Associació Catalana de Persones amb Alta Sensibilitat).

Des de sempre he tingut molt clar que el nostre estat emocional influïa profundament en tota la resta d’àrees de la nostra vida. Així doncs, quan vaig començar la meva carrera professional com a psicopedagoga en l’atenció a joves amb discapacitat intel·lectual, em vaig centrar en no oblidar aquesta part i atendre tant les necessitats de desenvolupament cognitiu com, sobretot, les emocionals.

La recerca en aquest àmbit em va portar a estudiar arteràpia, com a mètode d’expressió, així com altres tècniques expressives i d’acompanyament emocional. Posteriorment vaig cursar la formació en Diagnòstic i Intervenció Neuropsicopedagògica, la qual s’ha convertit en la base de tot el meu treball. Amb els anys he anat incorporant noves perspectives i tècniques provinents del coaching, la neuroeducació i la intel·ligència emocional, que m’han ajudat a comprendre profundament els processoss d’aprenentatge i la influència que hi tenen les emocions en el seu desenvolupament.

Paral·lelament, la meva carrera professional ha estat sempre navegant entre l’atenció a infants i famílies en situació de risc i vulnerabilitat, en l’àmbit dels serveis socials, així com en l’acompanyament educatiu, psicopedagògic i psicològic a infants amb dificultats de caràcter emocional i/o d’aprenentatge i les seves famílies.

Actualment he deixat la meva vessant d’educadora social per dedicar-me plenament a l’atenció psicològica i psicopedagògica d’infants, adolescents i joves, així com a l’assessorament i orientació de famílies i professionals que els atenen, tant en l’àmbit públic, com a psicopedagoga del Departament d’Educació, com a nivell privat, realitzant tasques tant d’atenció directa als infants i les seves famílies, com de formadora i assessora en aspectes relacionats amb l’atenció a la diversitat dels alumnes.